Plat Water Djangs Valot - DAG 6


DAG 6
Zoals door SOS Sabena werd opgemerkt, konden de Platwaterianen dag 5 genieten van door de Blauwe Geplekte deskundig gesneden en gesmeerde broodjes. Tevens werd door haar een degelijke desinfectie van de verblijfplaats uitgevoerd, tot appreciatie van de daar verblijvende vakantiegangers. Nu echter over naar de orde van de dag.
Na pijnlijk wakker worden, ontbijt en weer die vossende schoenen, tochtje van Caron naar beneden, en uiteindelijk klaar en paraat voor een middagmaal huize Rode Instructeur, de pro onder ons. Uit het vuistje werden krok meneeren, al dan niet met ananas, en de ene al wat bruiner gebakken dan de andere, naar binnengespeeld. Deze stevige maaltijd zou ons in staat stellen allen samen eens een piste af te zjangen.
Terwijl de beteren onder ons technisch correcte afdelingen afwisselden met groot jolijt tijdens het wachten op de trageren, nam ondergetekende de beginnersbus op sleeptouw, waarbij Boeredochtere proper het geploegde spoor trachtte te volgen. SOS Sabena demonstreerde echter zijn aanleg tot snelheid in combinatie met een afkeer van het betere rem- en bochtenwerk. Helaas nam hij, die tegenwoordig als strandredder gekleed gaat, verder Knoert genoemd, hier geen actiefoto’s van.
Na deze afdaling allen richting eetplaats, waar gewacht werd op twee verse metgezellen, beiden lid ( of vroeger lid) van de beruchte bende van de Nieuwelaan, waar ook de Molenaar, een niet skiënd plat water lid, actief deel van uitmaakt. Tijdens de aperitief, non alcoholisch uiteraard, maakten de Vest en Yannick C. 19 uit Meise hun blijde intrede. 5 minuten na hun aankomst, omgerekend 3 jenevers, 2 pisangs en 1 leffe later, werd door hij, die wel houdt van de combinatie water en witte t-shirt, verder Knoert genoemd, een Carbonara geserveerd. Stevige fondke voor toekomstige maagvulling bleek later.
Op uitdrukkelijke vraag van de afwezigen van de 3e avond werd besloten opnieuw een stapje in de wereld te zetten. De Moo bar zou de plaats der delinquentie worden.
Daar aangekomen bleek dit oord bevolkt te zijn door liefhebbers van de Griekse beginselen, waarvan sommigen geplaagd werden door een overdosis oestrogeen, anderen waren, met ontbloot en bezweet bovenlijf, klaar voor de bange gang van hun leven.
Toch enigszins verontrust door de aanwezigheid van deze ridders van de bruine dreef, werd een strategische plaats, kort bij de afwas en de drankvoorraad, bezet door de tienkoppige bende. Aan de Vest werd onmiddellijk duidelijk gemaakt dat skiën in Valto slechts dagvulling is, en de eerste eule beules, afgewisseld met schotjes, werden snel soldaat gemaakt.
Nadat hij, nog liever pater dan water, verder Knoert genoemd, gestraft werd voor ongepast gedrag, werden Boeredochtere en de Blauwe Geschelpte door twee, ons onbekende, gluiperds de dansvloer opgelokt. Wat hun finale bedoelingen waren zal wellicht nooit geweten zijn, maar één van hen was alvast voorbereid op het antwoord “ geen gepruts zonder muts”. Tegenover deze metroseksuelen maakten de platwatermannen, ondanks hun strak afgelijnde musculaire structuur, hun gevoel voor humor de beste momenten van Donaat Deriemaecker evenwaardig en hun grenzeloos intellect , geen schijn van kans. Terwijl met de bewoners van de tweede kamer de vloer werd afgedweild, kozen zes van de overgeblevenen, (nvdr. excuses voor het telwerk) voor de makkelijkste oplossing, die van tijdelijke alzheimer door licht gekoelde medicatie.
Niet veel later stelde de Rode Instructeur orde op zaken, waarna eenieder naar zijn eigen bed verwezen werd. Voor de Vest kon dit, gezien zijn avondlijke klederdracht, geen grote moeite zijn. Tijd voor strip ( -pen of verhalen, naar believen in te vullen) was er niet; de lichten werden onverbiddelijk gedoofd.
(wordt vervolgd)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

http://www.deriemaecker.be/graphics/donaat2.jpg

Hoe durf je Zijn naam verkeerd te schrijven? Ik zal dringend eens mijn video's van Tartufo moeten uitlenen om de juiste schrijfwijze aan te leren.

zwemmend lid n° 1 zei

Herinner ik mij van die middag het gezaag niet "jamaar ik heb betaald om ginder op mijn latten te staan zenne en ni om hier gans de middag te zitten eten" terwijl hij -die eerder stuurman aan wal dan op het water is- zijn buikje alvast had rondgegeten en de siësta ook achter de rug had....
Na die Gay-Dansant avond werd er in de "wie ben ik?"-kwis ook na bevestiging van "is het een man?" dezelfde additionele vraag gesteld als bij vrouwelijke personages.

Bij de terugtocht meld ik nog enkele wispelturigheden van enkelingen, alsook het clandestiene bezoek van de vrouwelijke leden aan de nog metroseksuelere tent aan de voet van de schuine helling richting Ecole Socialiste Francophone. Inderdaad, die tent waar de avond nadien werd...

kennethvr zei

dag 7????

Joris zei

KOmt eraan