°°plat du jour°°, seizoen 2 - aflevering 1.

In de serie "Wie een tuin heeft met zon, nodigt uit" was het vandaag troef in de n°11 bij n°1.
De °°ochtendtraining°° werd slechts door een minderheid van de leden uitgeoefend; de meerderheid hield zich ledig met stressende aankopen & pattateschillerij, zonnebaden op het stoepje, fietstraining & ander persoonlijk of baby-onderhoud.

Tegen na het middaguur vielen de duiven binnen en snakte n°xiii naar water; vrijwel nooit gezien, maar met snelheid teugde hij een vol glas plat (!) water keelwaarts. De toon was gezet; het zou een boeiende middag worden, waarna snel de eerste fles sangria (tevens ook de enige in huis) aangesneden werd. Boeiende gesprekken over vanalles en nog wat, maar toch weer veel over het komende bezoek aan een Brussegems erfgoed al dan niet doorspekt met levensvragen over "wat zou er van mij geworden zijn als..." of "gaan de buren bij mij komen aankloppen als er wat kapot is".

Voor de rest smaakte de kip aan ieders lippen, de appelmoes werd afgewisseld met sla&tomaat en over de gebakken aardappelen was geen kwaad woord te horen, evenals over de wijn aangedragen door xiii. Uiteindelijk werden de kommen leeggemaakt tot de laatste drip en moest in allereil de frigo nog redding brengen met Schwarwaldschinken om de energievreters op peil te brengen. Nadat Massa de pole behield, de eerste beelden van Parijs-Roubaix het scherm teisterden en de kinderen in de tuin zwegen werd er nog in een laatste offensief zwaar uitgehaald.

In de blakende middagzon blonken de coupes vanille-ijs overgoten door moeders' beste saus; die met frambozen & 'groseilles'. De warmte bleef echter hangen, de zweetdruppels parelden onder ieders oksel en schaduw werd in de meest vreemde hoeken gezocht. Soelaas konden enkel de salonzetels met Michel Wuyts brengen. Het zondagnamiddagdutje werd nipt vermeden door tijdig de spreekwoordelijke cirkel rond te maken. Iedereen vertrok warm & voldaan, zo klikte ook de afwasmachine: warm & voldaan.

Seizoen 2 is bij deze geopend.

7 opmerkingen:

kennethvr zei

wanneer kunnen de niet zwemmers een zwembroekje bestellen?

zwemmend lid n° 1 zei

de officiële outfit zal binnenkort onthuld worden.

bestellingen kunnen vanaf dan geplaatst worden door de leden, al dan niet zwemmend.

Lid n°2 zei

Bij deze wordt het erfbezoek officieel vastgelegd op woensdag 25.04.
De papa van de boeredochtere kijkt alvast in spanning uit naar de komst van de lustige leerlingen in den boerenstiel en ook de mama is er helemaal klaar voor, ze heeft het oeroude recept uit den boek van den boerinnenbond op al opgediept...

zwemmend lid n° 1 zei

zullen deze vergezeld zijn van de echte kinnekenssuiker, confituur maison of zelfs (voor n°xiii) met de vlam in de pan behandeld ?

benieuwd of er ook personeel voor de afwas voorzien wordt; hij die niet met één koffielepel voor een ganse afwas toekomt, kan misschien een handje toesteken ?

kennethvr zei

weet iedereen eigenlijk dat ondergetekende en Ben De Ridder samen op de tuinbouwschool hebben gezeten?
ons zal dus niets wijs kunnen worden gemaakt....

Anoniem zei

Trouwens deze vrijdag boerefuif in knodde voor de bijhorende muziek!

zwemmend lid n° 1 zei

amai, de "kuilkrabbers"-school heeft haar best gedaan dan...

benieuwd of de erfleider dan ook een kleine test zal organiseren. 'het onderscheiden van peen & wortel' zou een vraagje niet van de poes zijn.