Plat Water to Valto Dag 4

DAG 4
Het Spartaanse ochtendritueel werd deze dag voorafgegaan door een onverwacht vroege weksessie van onze nachtelijke mystery-guest.
De ontbijtsessie zelf werd deze dag vergezeld van pannekoeken, waarbij nr°11 vroeg “ Nog iemand ne pannekoek? Nee zeker”, waarop hij het dienbord naar de keuken pleegde te transporteren, hierbij echter zonder rekening te houden met het kordate antwoord van Blauw! “Ja, twee stuks!” Hilariteit alom.
Na de skilessen waarbij de zonnebril die dag extra van pas kwam, werd besloten de bevoorrading die dag op alternatieve wijze te laten geschieden. Een terras, met bediening door een Franse, edoch vrij brutale, schone, was de plaats van gebeurtenis. Pizza’s en sla’tjes passeerden de revue, alles peis en vree, tot een stevig uit de kluiten gewassen vrouwmens de skisakosj van Boeredochtere besmeurde met hondensmurrie. Naar haar mening betrof het vochtig aardewerk, maar platwaterianen kennen heus wel het verschil.
Na een kennismaking met het lokale sanitair, waar mannen met korte armen beter beschikken over snelle darmen, werd een rustige namiddag ingezet. Een ski’tje hier, een drankje daar.
Snel viel de avond en taken werden opnieuw verdeeld.
Op een zacht vuurtje werd vol au vent van Maria bereidt, zij het op uitdrukkelijke vraag van SOS Sabena met een beetje citroen, u weet wel, die man die bijna alles lust. De bolide van nr°11 ging even over en weer naar Gonda, Pakistaanse frietjes halen.
Van dit wachten maakte ondergetekende gebruik om een soepje te bereiden. Door de afwezigheid van Julien van Lint, en de grote honger van bepaalde disgenoten, werden de grote middelen voortijdig ingezet, en werd als resultaat een smakelijk edoch gepeperde soep bekomen, waarin newton geen impact meer heeft op labiele lepels.
De vorige avond toch nog niet volledig verteerd, werd de geplande kruip en zuip avond voortijdig beëindigd en kropen allen, al of niet na kennismaking met de roze dolfijn, de bedstee in.
De volgende dag zou namelijk weer jawadde dadde zijn.
(wordt vervolgd)

2 opmerkingen:

zwemmend lid n° 1 zei

iemand een editie van Trivial Pursuit kwijt ?

nu de opruimingswerken van de kleren, afval, prullaria,.. na de °°hoogtestage°° (bijna) weggewerkt zijn, kwam die plots bovendrijven....

Joris zei

ik