Ode aan de 2.600

2.600; het is soms veel en soms ook weer niet.

Waaraan denkt de gemiddelde Vlaming bij het zien van 2.600 ?

Een gemiddelde kwisvraag voor de vtm-kijker (m/v), maar ik moet jullie het antwoord schuldig blijven..... Aangezien ik niet weet of ik voor een gemiddelde Vlaming, annex Belg kan en mag doorgaan, verraad ik hierbij wellicht enkele van mijn gedachten. Het is dan ook daarom dat ik mij even tracht in te leven in de gedachtengang van een verscheidenheid aan personen.

Het eerste, waar ook de meerderheid van de europese bevolking aan zal denken, is het getal in combinatie met een €-teken; of het er nu voor of achter moet staan en met hoeveel cijfers exact na de komma zal ons even worst wezen. Via de worst komen we bij een combinatie met kg.; een SI-eenheid, waarvan de referentie wellicht in Parijs ergens ligt opgebaard, naast de meter en de liter. De autoliefhebber kan denken aan cylinderinhoud; audi had ooit eens een kleine zescylinder met benaming 2.6 en mercedes met een 260E, maar dit verraadt mezelf al teveel. Op gemeentelijk niveau kunnen we dan weer denken aan 2.600 voorkeurstemmen, terwijl iets verder gedroomd wordt over een 2.600m hoog (en hoger) skigebied vol zon, sneeuw & ølle bøle.
Iets dichter bij huis ging het afgelopen week-end misschien wel over 2.600 getapte pintjes bij de chiro of die 2.600 € (weeral euro) die ooit op miraculeuze wijze uit de chirokas is gegaan, althans volgens de legende. Als laatste aanknopingspunt bij °°plat water°° kan 2.600 wijzen op een postcode; de postcode van de opstapplaats richting °°hoogtestage°°; Berchem [Bèrrchum].

Het zat er stilaan aan te komen, maar we hebben het niet gemerkt of althans ik had het nog niet gemerkt. Na 8 maanden van on-line activiteit is de kaap van 2.600 visits overschreden. Een 2.600 visiteurs (m/v) over 8 maanden betekent een 325 per maand. Mocht ieder actief lid elke dag 1x een bezoek brengen, zouden we uitkomen op 8 leden x 30 dagen/maand op een 240 visits/maand. Van die 240 kijkers zijn er (slechts enkele) die ook schrijvers zijn, die dan diezelfde dag nog eens de mogelijke reacties nakijken. Komen we uit op een 265 visits per maand. Overschot = 60 visits/maand wat ongeveer gemiddeld 2 extra bezoekers per dag betekent. Vandaar ook in onderstaande grafiek de continue bezoeken, ook tijdens de °°hoogtestage°°.


Het is dan ook speciaal voor die mensen; de (stiekeme) lezers & lezeressen van dit gezellig samenzijn, dat hier ode gebracht wordt.

Bedankt lieve mensen !
Jullie ontvangen weldra een stortingsbiljet in de bus om uw sympathie ook materieel duidelijk te maken :-)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed gezegd.

zwemmend lid n° 1 zei

Daarmee zal dan ook de kous af zijn.

Iemand zin om verslag °°hoogtestage°° te maken of om de °°kwis°° te verwoorden ?

Voor de occasionele bezoekers uit het chiromilieu; het was een fantastisch week-end. Goede organisatie, leuke sfeer en vooral veel goede wil. Doe er nog eens 60 bij!

Anoniem zei

Voor de reizigers, graag afrekening voeding en drank