den australiaander

Soms trekken koude Belgen er toch nog eens op uit.

Sommigen naar 't dorp om hun commisses te doen, anderen naar de grote stad Brussel of Antwaarpe en nog anderen wagen zich verder dan 2 provincies en raken dan verzeild in Blankenberge of Hermeton-sur-Meuse. Een enkeling waagt zich eens aan het oversteken van plas of land met het oog op een 7-, laat staan 14-daagse vakantie om de lichaamsdelen van warme lucht te voorzien of om maagdelijk witte oppervlakten te doorboren met futuristische latten, ja zelfs tot in Kenia wegvluchten. Voor hun werk zogezegd, maar dat laatste is omdat een collega (van het werk) vroeg om mee te gaan en er genoeg brave belastingsbetalers zijn om dit snoepreisje te sponseren, doch dit terzijde. Daarnaast zijn er mensen, jawel uit Belgenland, die maandenlang onderduiken in anderstalige gebieden, toevallig gebieden met die daarnet vernoemde witte oppervlakten om er dan met een bruin getinte huid -in een andere taal- buitenlanders te helpen. Dat helpen heet dan skiles en is, gezien de locatie, niet voor ieders beurs; maar het ging hier om het principe. Een laatste groepering, niet de meest talrijke, maar wel de meest tot de verbeelding sprekende, is dat handjevol mensen die er voor een tijdje eens helemaal op uit trekt. Andere gemeentes of provincies, buur- noch intra-continentland zijn het vernoemen niet waard.

Andere werelddelen; laat het nu in Zuid-Amerika zijn, in Asie of in Australië; enkele weken of maanden het groen-oranje Meise (officieel dan toch) verlaten om ons, ja beste lezer(es); ons te laten meegenieten van deze tochten. Sommigen laten hun foto's 3 jaar na datum zien (toch bedankt motivator), anderen bijna on-the-fly.

Daarom; bedankt beste gezanten in Ecuador (waarvan er al eentje op terugweg is), in Autralië (nu ook in de °°vrienden°°-lijst opgenomen) en al die nog gaan gaan.

PS Diegene die thuis nooit de taal praat die hij nu dagelijks moet praten voor zijnen boterham tracht in de komende dagen ons een live-zicht op besneeuwde toppen te bezorgen.

6 opmerkingen:

Lid n°2 zei

Ah, morgenvroeg is het zover... nog snel een bus zonnemelk, een doosje anti-malariapillen en mijn splinternieuw fototoestel in mn valies steken en weg zijn we! Ik ga jullie missen, waterratjes. Lid N°1, sinds dat die blog veranderd is, weet ik niet meer hoe ik een bericht/foto moet posten, kan jij me raad geven (mailtje)? Dan kan ik vanuit het verre Kenia verslag uitbrengen...

Anoniem zei

Ook vorige tekst werd ingevoerd op kosten van de belastingbetaler.

Lid n°2 zei

En die van u, xiii, op kosten van de beleggers bij een niet nader genoemde bank...

Anoniem zei

gelukkig levert mijn werk voorlopig nog enige toegevoegde waarde op voor de aandeelhouders.

zwemmend lid n° 1 zei

of het nu de bank, de fod eten & drinken, een duits bedrijf in herstructurering of gewoon de post is...
Je betaalt voor wat je wil of je betaalt niet.

behalve dan bij de overheid, van ambe*tenaren tot zeurpieten; allen worden gesponserd via alle mogelijke bijdragen. Mijn laatste zijn o.a. grote roerende voorheffingen op kleine ontvangen intresten, parkeerboete brussel, bedrijfsvoorheffing op zuurverdiende centen, snelheidsboete, zorgkas, ...

Efin, vele grote bijdragen maken een enorme berg geld om veel volk mee bezig te houden; tot in Kenia toe. Dat het ginder goed besteed mag worden.

en trouwens; die bank is inderdaad veel te duur.

Fré zei

ik denk dat enkele toe zijn aan het zuiverende water...


ciao-ciao

de ex-motivator