De werkelijkheid is inderdaad erg !

Slechts één miezerig baantje wordt voorbehouden aan 'baantjestrekkers (m/v)'.

één en geen twee, hoewel 80% van het resterend watervolume voorbehouden wordt voor plonzers, spetteraars, verdrinkers, kinders en andere vormen van watergewenning. Niets slechts over deze mensen, maar objectief bekeken hebben ze niet zoveel oppervlak, laat staan volume nodig. Ze hebben vooral tijd nodig; tijd om te leren zwemmen (respect! want dat is de toekomst van 'plat water'), om altijd weer uit de kom te kruipen als ze er via de wipplank op -al dan niet elegante- wijze zijn in terecht gekomen, om in elkaar gestrengeld van de ene koord naar de andere te geraken en terug, om ....
Kortom er dringt zich een andere zwembadindeling op.

Bij maatschappelijke, wiskundige, economische of andere problemen moet er geanalyseerd worden, waarna één of meerdere oplossingen worden voorgesteld. In dit maatschappelijk & economisch probleem (via gemeentebelasting & inkomprijs) is de analyse snel gemaakt en wordt de goedkoopste oplossing op een schoteltje door de gebruikers voorgedragen. Het moeilijkste werk is achter de rug; gratis en voor niks. Althans voor de zwembaduibaters; ons heeft het al centen & frustratie gekost, in alle eerlijkheid ook wat Spaß als je in perfecte schoolslagvoetenstijl de borstkas of een dijbeen van "nen eurk" raakt, zodat je een tussentijdse afstootblok gevonden hebt. Waarom gebeurt er dan niets ? Waarom wordt er bij opening op zondagochtend geen extra koordje gespannen ? Waarom wordt - na vriendelijke vragen & suggereren- blaffend en autoritair geweigerd om de situatie recht te trekken of zelfs maar onder ogen te zien ?

Wel, u gelooft het nooit: Het Reglement. Inderdaad, het reglement schrijft op zondag maar één baan voor. Op sommige weekdagen liggen er tot 3 zwembanen, wellicht voor de werklozen, oude van dagen, spijbelaars, langdurig zieken of andere personages. "Reglement is reglement" und "Befehl ist Befehl"; gemakkelijkheidshalve, RIR . Laat ons statistisch materiaal verzamelen, hetreglement uitpluizen, de hiaten terugvinden en ons objectief doch krachtig dossier aanmaken.

Wat kan jij doen ?
Lid worden van "plat water" en onze achterban komen vergroten. Hoe lid worden ? Gewoon mee komen zwemmen elke zondag @10u30 of hier een woord van begrip & ondersteuning schrijven. We geven de strijd nog niet op, want hij moet nog beginnen.

Tot zondag !

Geen opmerkingen: